CROSS-CULTURAL NEGOTIATION & LEADERSHIP REVIEW – EMN Virtual Summer School – Sharing by Phương Vy.

Hi, I am NPV! Chào mừng các bạn đến với bài viết review khoá học cùng NPV!!! ?
Đó là cả 1 quá trình mọi người ạ, bắt đầu từ việc apply hồ sơ cơ. Ban đầu, mình đã thấy bài post của fanpage IU Student Exchange and Study Abroad Program là trường EM Normandie School của Pháp có 9 suất học bổng dành cho sv IU ? Vâng, có 9 slots đấy mọi người ạ. Mình cứ nghĩ “9 slots thì mình làm gì có cửa”. Rồi cho đến 1 ngày Nhi gửi lại cái bài đó vào group chị em, thế là mình bị nó dụ dỗ. Chưa hết đâu, nộp hồ sơ mà cần tùm lum tà la nên mình nói “cũng có đậu đâu mà nộp chi cho mệt”. Rồi cũng đến lượt mình chửi lại Ngân vì không check Mail để sót cơ hội đăng kí…may sao người ta vẫn còn chấp nhận. Thế là 2 đứa dắt tay nhau đi học Cross-Cultural Negotiation & Leadership ???….và…cuộc gặp gỡ những người bạn mới bắt đầu!

Lúc đầu, mình lo lắm. Lần đầu tiên học với 16 người nước ngoài đến từ nhiều quốc gia khái nhau, trong cái lớp chỉ vỏn vẹn 3 đứa Vietnamese. Nhưng học xong buổi đầu mình lại thấy bình thường, vì nó cũng giống như trên trường thôi, không đáng sợ như mình nghĩ. Nhưng rồi, ôi không ? mình chung nhóm với 1 bạn người Mexico mọi người ạ. Mình phải cố gắng tập trung, dùng hết công suất để xem bạn nói gì =))) Nhưng mà…bạn rất là niceeeee, cực kì nice và giỏi lắm luôn (+1 điểm cho bạn vì đẹp trai nhất lớp). Rồi đến chuyên mục luyện tập negotiate. Mình được ghép với 2 người khác. Chúng mình cùng nhau nghĩ hướng giải quyết, cách đàm phán và mình được Fanny (Mexican) khen đó. Cảm giác vui thật sự vì mình được xem là người gánh team rồi ???

Lần đàm phán cuối cùng cũng vào ngày cuối cùng của khoá học. Cũng có break room bình thường như bao lần khác…chỉ khác là qui mô lớn hơn và căng thẳng hơn ? Đối mặt với đối tác khó tính cực kì stress mọi người ạ, nhưng mà vui.

Khoá học nay vui lắm, thầy và mọi người cũng rất là cute. Mặc dù học có 2 tuần nhưng lại học 3 tiếng rưỡi 1 buổi nên học cũng dc kha khá. Hơn nữa, thầy cho luyện tập cũng nhiều nên mình nhớ bài và áp dụng nhanh lắm. Lần đầu tiên đi học mà phải dùng 100% tiếng anh như này.

Hihi, những khoá học như thế này bổ ích lắm mọi người ạ. ? Chân thành cảm ơn các bạn đã rủ rê mình, cảm ơn IU Student Exchange & Study Abroad Program đã thông tin cho tụi em biết ❤️ Cảm ơn các bạn chung lớp đã giúp đỡ mình đặc biệt là các teammate của tui ❤️
——————–
English version:

(5th Jul, 2021 – 16th Jul, 2021)

Hi, My name is Phuong Vy Nguyen, you can call me NPV! Welcome to the course review post with NPV!!! ?

It’s a long process guys, starting from step application. Initially, I saw the post on the IU student exchange page that EM Normandie School in France has 9 scholarships for IU students. Yes, there are only 9 slots, everyone. I kept thinking “Omg, 9 slots, I won’t have that chance”. Then the day after, my friend sent that post to me, so I was convinced by her. And it didn’t finish yet, I had to submit such complicated documents, so I said ” I apply many documents for school like this but I am not sure that I’ll pass”. Fortunately, thanks to my friend – Nhi, who tried to persuade and motivate me, I finally got this opportunity. So I and Ngan Dang walked hand in hand to learn Cross-Cultural Negotiation Skills & Leadership ???….and…the meeting of new friends began!

At first, I was extremely worried. It was my first time studying with 16 foreigners from many different countries. Moreover, in the class, there were only 3 Vietnamese. However, after the first lessons, my emotion was controlled, because it was just like in my university, not as scary as I thought (Because my university uses 100% English in teaching and studying). But then, oh no ? I was in the same group presentation with a Mexican friend! It was a bit nervous for me, but…he is a kind person, very nice and studies well. Okay then, the next challenge was negotiation. I was paired with 2 other friends. We thought together about the strategies, how to solve the problem, how to negotiate and I was so happy when I got a compliment from my new friend!!!

The last negotiating day was also on the last day of the course. There was also a break room as normal…The only special thing was that it was bigger and more stressful. Facing difficult partners was extremely anxiety, everyone, but it was fun and enjoyable.

This class is particularly great and valuable, Professor Maurice Langlois and everyone are cute. Even though the class ends at 0:30 AM in Vietnam, the teacher gave me a lot of opportunities to practice, so I remembered the lesson and applied it quickly. I really appreciate this course because I can obtain new knowledge, and I have a chance to experience practical situations.

In conclusion, I would like to thank EMN School for organizing this program❤️Thank you IU Student Exchange & Study Abroad Program for informing us ❤️ Thank you all the Coordinators ❤️ And I also thank my classmates for helping me especially my lovely teammates ❤️

If possible, I want to participate in this program again!

Vy